Stațiunea Durău este situată la o altitudine de 800 de metri fiind renumită pentru peisaje fabuloase și numeroase obiective turistice.
Între Durău și Piatra Neamț întâlnim numeroase obiective turistice care oferă posibilități de agrement, cum ar fi drumeții, mountain biking, pescuit, schi și snowboard în sezonul rece.
O mare atracție turistică în stațiunea Durău o reprezintă drumețiile montane pe trasee marcate, accesibile mersului pe jos in perioada de vară si iarnă. Principalele trasee turistice în Durău sunt : Cascada Duruitoarea, Cabana Dochia, Cabana Fântânele, Cușma Dorobanțului, Vârful Toaca .
Durău Obiective Turistice
Alte obiective turistice sunt: Mănăstirea Durău, Palatul Cnejilor, Muzeul Satului Ceahlău, Lacul Izvorul Muntelui, și altele.
Stațiunea Durău Obiective Turistice
Partia Poiana Soarelui din Durău are o lungime de 375 de metri, iar sezonul de schi durează de regulă din luna decembrie pană in luna martie.
În zona pârtiei deschis de curând Parkul de vară. Principala atractie a parcului este o Sanie de vară un concept des întâlnit în stațiunile din Munții Alpi.
Cazare Stațiunea Durău
Stațiunea Durău – Piatra Neamț Obiective Turistice -Mănăstirea Durău
Mănăstirea Durău este o mănăstire ortodoxă de maici situată în Stațiunea Durău. Ridicarea noii biserici s-a realizat de către câțiva călugări de la mănăstirile Neamț și Secu, ajutați de schimonahia Safta Brâncoveanu.
Interiorul bisericii a fost pictat în in anii 1936-1937 de pictorul Nicolae Tonitza și studenții săi.
Icoana Maicii Domnului de la Durau, icoana cea mare, așezată in partea stângă a naosului, este o icoana argintată ce dateaza înca din secolul al XVIII-lea.
Debarcaderul Ceahlău
Debarcaderul Ceahlău reprezintă un punct de plecare din Stațiunea Durău pe Lacului Bicaz, oferind acces la activități recreative și de agrement pe apă.
Situat în apropierea localității Ceahlău, debarcaderul este un punct de plecare pentru numeroase excursii și plimbări pe lacul Bicaz.
Obiective Turistice Stațiunea Durău – Masivul Ceahlău
Masivul Ceahlăul este cunoscut și pentru misterele care îl învăluie. În prima parte a lunii august, în lumina primelor raze ale soarelui, umbrele vârfurilor Toaca și Piatra formează o hologramă imensă de formă piramidală.
Despre piramida holografică, Mihai Marin, din Piatra Neamț, pasionat de munte şi de mistere explică ce se petrece pe 6 august:
„E o compunere de patru umbre. Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră.
La fel, Piatra Vulcanului și Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin șaua muntelui. Pe 6 august, datorită poziției soarelui, umbrele se unesc la vârf și se creează o imagine magnifică tridimensională, ca holograma unei piramide“.
Acest fenomen, denumit „Piramida Ceahlău” , poate fi observat timp de o oră și jumătate. Legendele spun că vârful piramidei indică locul unde este ascunsă comoara dacilor.