Am descoperit un loc fabulous! Păstrăvăria Poiana din comuna Mălini- satul Pâraie, se afla la 20 km de Fălticeni.
De mai mult timp aveam de gând să vizităm Casa Memoriala “Nicolae Labis” din comuna Mălini. Așa că într-o dimineață frumoasă de august, când abia se mai potolise canicula, ne-am hotarât să plecăm la Mălini, județul Suceava.
Noi am pornit din Târgu Neamț pe DN15C până la Dumbrăvița. Apoi am urmat pe E85 până la Spătărești. După care am continuat până la Cornul Luncii pe DN2E evitând desigur orașul Fălticeni. Sunt doar 47 de km pe care i-am parcurs lejer in 50 de minute, admirând și peisajele.
După vizita la muzeu, despre care o să vă povestesc cu altă ocazie, ne-am uitat pe hartă sa vedem ce puncte de atracție ar mai fi in zonă.
Locul care ne-a stârnit interesul a fost Păstrăvăria Poiana din comuna Mălini . Se află în satul Pâraie, mai e ceva de mers. Sunt două drumuri , noi l-am ales pe cel mai scurt și am plecat.
GPS-ul nea spus la o intersecție să facem stânga dar după 10 metri asfaltul sa terminat. Am continuat pe un drum pietruit, un drum de țară cu pietre care loveau spre dispererarea mea scutul mașinii. Dar când ne întrebam dacă nu cumva am încurcat drumul, am mai făcut o curbă și în față au apărut niște construcții, un gard viu înalt și o poartă de lemn care ne-a reaprins speranța.
1. Păstrăvăria Poiana din Mălini Județul Suceava
Am intrat pe poarta mare de lemn, pe care este scrisă firma într-o curte largă, cu multe locuri de parcare. am lăsat mașina și am pornit pe aleile conturate de arbuști tuya și pui de brazi.
La capatul aleii, ne-a intampinat cladirile locației „Păstrăvăria Poiana din Mălini” formată din două cladiri in formă de “L”. Nu este o simplă pastrăvarie. Ce aveam sa vedem acolo era un adevarat domeniu.
O păstrăvărie cu 6 bazine, un restaurant cu doua săli mari, bar și 12 de locuri de cazare 6 camere duble la etaj.
O curte cu multe foișoare, alei cu spații verzi și o zonă de grătare.
Domeniul mai cuprinde Spații de joacă pentru copii , un teren mare de sport și o ferma de pasări mai în spate.
2. Păstrăvăria Poiana Mălini Meniu
Restaurantul are un meniu variat din care puteți alege specialități preparate din păstrăv și păstrăv somonat, dar și preparate tradiționale specifice Bucovinei.
Fiecare preparat este realizat cu păstrăv proaspăt capturat direct din crescatorie. Pană cand a venit comanda, am admirat bazinele cu păstrăvi copacii ornamentali, foişoarele realizate din lemn masiv şi ne-am bucurat de aerul curat.
La Păstrăvărie se pune accent pe utilizarea ingredientelor locale și pe respectarea rețetelor tradiționale, pentru a obține cele mai autentice și savuroase preparate.
Nu pot sa cred că nu am descoperit locul ăsta până acum. Foarte frumos totul, mâncarea gustoasă, servirea ireproșabilă, se poate plăti cu cardul, totul ok. Un loc în care poți să surprinzi pe oricine printr-o invitație.
La intoarcere am ales un alt drum, care se pare ca era si drumul principal pe care se ajungea la păstrăvarie. Am plecat cu speranța că vom reveni curând să imparțim aceasta bucurie împreună cu mai mulți apropiați.